Ideološka kolonizacija SAD-a

Američki predsjednik Biden je potpisao dokument kojim će SAD sredstvima skupljenih porezom američkih građana financirati organizacije koje promoviraju i izvode pobačaj u stranim zemljama. Time je poništio odluku svog prethodnika Trumpa. Godine 2017. zabranjeno je financiranje pobačaja od strane SAD-a u zemljama u razvoju, na što su se različite organizacije i predstavnici razvijenih zemalja uznemirili strahujući da je ženama oduzeta osnovna zdravstvena skrb te je organizirano prikupljanje sredstava za financiranje pobačaja. Pobačaj je u mnogim zemljama u razvoju ilegalan, što znači da je promoviranje i izvođenje pobačaja u sukobu sa zakonom tih zemalja. Time je ignorirana njihova kultura, tradicija i vrijednosti. Stanovništvo zemalja u razvoju ne treba ideološku kolonizaciju i usmrćivanje vlastite djece. Pomoć narodima počinje razumijevanjem njihove kulture, ne nametanjem svoje ideologije kao jedine prihvatljive opcije. SAD svojim financiranjem pobačaja ne postaje spasitelj svijeta, kako trenutni predsjednik tvrdi. Pobačaj nije na vrhu ljestvice potreba i nije prioritetni problem zemalja u razvoju.

S obzirom da američki građani ne podržavaju univerzalno pobačaj i da se pobačaj nameće zemljama u razvoju, ovakva odluka ne koristi nikom, osim organizacijama i udrugama koje na taj način zarađuju.

Pobačaj neće riješiti glavne probleme žena zemalja u razvoju niti ih izvući iz siromaštva. Rješenje na probleme stanovništva tih zemalja je dobra zdravstvena skrb, razvijena infrastruktura, obrazovanje, zaposlenje i osnovni životni uvjeti. A strane udruge koje svoju pomoć baziraju i uvjetuju legalizacijom pobačaja nemaju iskrenu namjeru pomoći ljudima u siromaštvu i teškim životnim situacijama. Nitko kome je stalo do čovjeka neće čekati odobrenje i financiranje pobačaja da spasi čovjeka od gladi i zlostavljanja.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *