Prolife akademija – Virovitica – 8. susret

Ruke, dlanovi, šake, prsti, otisci. Moji, tvoji, svačiji. Jeste li znali da su naši jedinstveni otisci prstiju oblikovani već do šestog mjeseca trudnoće? To su unikatni pečati našeg identiteta, nešto što nas obilježava i s čim mi možemo obilježiti ovaj svijet.

Koristimo li dovoljno svoje ruke da ostavimo utiske u ovome svijetu?

Ja poznajem srednjoškolke koje se to itekako trude. Uza svoje redovne školske, izvanškolske obaveze, uz klasične drame oko mature, ispita, žongliranja između mnogobrojnih aktivnosti, one i dalje pronalaze vrijeme za još, za ono malo više, za ono nelogično davanje kroz koje puno više primaš, ako se usudiš na taj ludi, hrabri iskorak.

One su meni motivacija, primjer ustrajnosti i predanosti, pokazatelj kako je moguće s malo učiniti puno!

Na našem 7. susretu zadatak im je bio osmisliti volontersku akciju. Brzo su od početnog prijedloga klasične kreativne radionice s korisnicima odletjele miljama dalje, u svojoj raketi zvanoj mladost-ludost, brže bolje izašle iz okvira, kutije, kalupa, već poznatih i viđenih ideja, i došle zajedničkim brainstormingom do sasvim svog, malog, a tako značajnog projekta.

O čemu se točno radi, moći ćete čitati u našim budućim kolumnama. Jedva čekamo sve popratiti slikama, videima i osvrtima, da uvučemo i vas u našu avanturu Prolife akademije u Virovitici.

Izvor: When Do Babies Develop Fingerprints? – How Are Fingerprints Formed? (somatechnology.com) 


10.3.2022.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *