Rebecca Kiessling (5. dio)

5. dio DRUGA STRANA OBITELJI

Prije nekoliko godina Rebecca je napravila genetsko testiranje i, kada su stigli rezultati, našla je rođaka iz prvog i trećeg koljena. Tri sata kasnije znala je tko su joj baka i djed po ocu. Bili su oženjeni 57 godina i imali su desetero djece – sedam kćeri i tri sina. Rebecca ih je sve našla na Facebooku i vidjela njihove slike. Čekala je 11 mjeseci prije nego što je, bez da je mužu ili nekom drugom išta rekla, otišla posjetiti jednog od sinova koji se na slikama na Facebooku uvijek smiješio.

Muškarac se oduševio kada ju je upoznao. Rebecca mu je tada rekla da su joj rezultati pokazali da ima sestričnu koja je njegova nećakinja i da je ona začeta tako što su biološki roditelji jednom spavali i razišli se. Muškarac je rekao da on to nikad nije napravio i da je ona vjerojatno dijete njegovog starijeg brata. Zaželio joj je dobrodošlicu u obitelj. Razgovarali su sat i po vremena te je predložio test očinstva. Test je pokazao da joj je on stric. S vremenom je saznao stvarnu priču i osjećao se izdano i optuženo. Rebecca se rasplakala i rekla da ga nije htjela povrijediti. Ustvari joj se jako svidio jer je bio vrlo ljubazan prema njoj. Nakon toga joj je rekao da će, bez obzira na sve, ona uvijek biti dio obitelji.

Photo by Roman Kraft from Unsplash

Jedna sestrična ju je kontaktirala i ohrabrila da kontaktira sinove od druga dva brata. I mogući polubrat i rođak su dragi, no bilo je potrebno još devet mjeseci prije nego ih je Rebecca kontaktirala i saznala koji od njih joj je polubrat, a koji rođak. Tada je znala tko je njezin biološki otac i on je znao za nju. Otac nikad nije bio u zatvoru, a živi samo 10 minuta od njezine majke. Rebeccin brat je rekao da je otac bio vrlo nasilan, da je njegova majka bila dva mjeseca trudna kada je silovao Rebeccinu majku te je Rebeccin brat stariji samo dva mjeseca od nje. Brat je svjestan da je otac često varao njegovu majku tijekom braka, a to je potvrdio i njihov stric. Imala je i polusestru koja je stradala prije trinaest godina u prometnoj nesreći. Zbog toga je bratu bilo jako značajno što je dobio još jednu sestru te nije htio i nju izgubiti. Sada imaju jako dobar odnos i Rebecca je svjesna da je on nedužan kao i ona. Njihov biološki otac sada ima Alzheimerovu bolest pa nema priliku suočiti se s njim.

Rebecca danas zna da je vrijedna, da ju je moguće voljeti i da i za nju postoji iskrena ljubav. Sretno je udana i ima petero djece od kojih je dvoje posvojeno, tri su biološka te ima još troje preminule djece – dvoje spontanim pobačajem, a jedno je posvojeno dijete bilo s posebnim potrebama te je živjelo samo 33 dana poslije poroda.

Priča o Rebeccinom posvojenju nije kao iz bajke. Danas je u lošim odnosima s posvojiteljskom obitelji, ali njezina biološka majka i njezin muž su ju posvojili, a za nju je to sretan kraj priče.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *